Okul Kuralları

20.09.2022 485

ZÜBEYDE HANIM KIZ ANADOLU LİSESİ OKUL KURALLARI

1. Okul kıyafeti okul web sitesinde yer almaktadır. Burada belirtilen kıyafet dışında bir kıyafet ile okula gelmek yasaktır.

2. Okullarda yüzü açık bulunur; siyasî sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz; saç boyama, vücuda dövme ve makyaj yapamaz, pirsing takamaz. Bu hususlara uymayan öğrenciler hakkında disiplin işlemi uygulanır.

3. Teneffüslerde okul dışına çıkmak yasaktır. Öğle paydosu 12:15 – 13:00 saatlerin arasında 45 dakika olup velisinin yazılı talebi karşılığında kendisine verilen izin belgesi dışındaki öğrenciler okul dışına çıkamaz.

4. Sabah 08.00 da bütün öğrenciler okulda olur. Dersler 08.15 de başlar, geç gelme 5 dk. İle sınırlıdır. Öğretmenler kurulu kararı ile Pazartesi günleri geç kâğıdı verilmeyecektir. Yasal ve geçerli mazereti olanlar bunu ilgili müdür yardımcısına bildirmeleri durumunda değerlendirilir. Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği (OKY) gereğince "Her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. 5 dk dan sonraki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır." Geç kalmayı alışkanlık haline getirenler hakkında OKY gereğince disiplin işlemi uygulanır.

5. İstiklâl Marşı törenlerine katılmak zorunludur. Törenlere katılmamayı adet haline getirenler hakkında disiplin işlemi uygulanır.  

6. Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ve öğrenim hakkı bulunan öğrenciler derslere devam edemez ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılında okula devam ettirilir. Devamsızlık ve yoklamalarla ilgili bütün iş ve işlemler ilgili müdür yardımcısı ile yürütülür.

7. Okula devam zorunludur. Mazereti nedeniyle okula devam edemeyen öğrencilerin anne baba veya kanuni vasileri mazeret belgesini mazeretin bitiminden itibaren en çok 5 işgünü içerisinde okul idaresine teslim etmek zorundadır. Belirlenen süre dışında getirilen mazeretler dikkate alınmaz.

8. Okula cep telefonu getirmek yasaktır. İletişim amaçlı getirilen cep telefonları her sabah sınıflardaki telefon dolaplarına koyulmak zorundadır. Her ne sebeple olursa olsun okul ve eklentilerinde telefon dolapları dışında telefon bulundurulamaz. Aksi durumda OKY gereği disiplin işlemi uygulanır. Acil durumlarda idareden telefon edilebilir.

9. Okulun bütün görevlilerinin ikaz ve uyarılarına dikkat etmek zorunludur. Okulda bulunan herkes yasa ve yönetmeliklerce kendisine görev verilmiş kişilere saygı duymak ve gereğini yerine getirmek zorundadır. Görevlilerin kim olursa olsun görevini yerine getirmesine zorluk çıkarmak veya engel olmak DİSİPLİN CEZASI gerektiren davranışlar içerisinde yer alır.

 

Yücel ŞAHİNBAŞ 

Okul Müdürü